Sigurnije ceste, za sve

TOYOTA ФИНАНС

Sigurnije ceste, za sve

Inteligencija koja poboljšava sigurnost svih - unutar i izvan automobila.

Sustav predsudarne zaštite

Toyota Safety Sense je nadopunjen funkcijama otkrivanja biciklista i otkrivanja pješaka noću. Ovaj sustav kombinira kameru s radarskom tehnologijom za otkrivanje biciklista i drugih vozila na cesti, dok nadogradnja omogućava i otkrivanje pješaka pri slabom osvjetljenju. Kada sustav otkrije mogućnost sudara, vozač dobiva upozorenje putem zvučnih i svjetlosnih signala. Ako vozač ne reagira, kočnice se automatski uključuju. Čak i ako vozač započne kočenje, sustav pridonosi dodatnim tlakom u kočionom sustavu radi sprečavanja ili ublažavanja sudara.
Prilagodljivi tempomat punog raspona

Prilagodljivi tempomat punog raspona u sklopu Toyota Safety Sense omogućava održavanje stalne brzine automobila bez korištenja papučice gasa uz istovremeno održavanje minimalnog, postavljenog razmaka od vozila ispred vas. Ako se razmak smanji, sustav smanjuje brzinu radi održavanja razmaka između vašeg automobila i onog ispred vas, kočeći i usporavajući do zaustavljanja ako je to potrebno. Ako se razmak poveća, automobil će početi ubrzavati, dok okolnosti na cesti ne omoguće dosezanje postavljene brzine na tempomatu. Ako se pojavi prometna gužva, vozač treba samo voditi računa o upravljaču, dok sustav automatski održava odgovarajući razmak i brzinu. Vodite računa da je ova funkcija dostupna samo na vozilima s automatskim mjenjačem.
Praćenje kolničkih crta

Koristeći kameru i radar s milimetarskim valovima, sustav praćenja kolničkih crta koristi kolničke crte ili putanju vozila ispred kako bi radio procjenu položaja na cesti. Ako automobil počne nenamjerno krivudati iz sredine prometnog traka, funkcija zakretanja upravljača ispravlja njegovu putanju. Vodite računa da je ovaj sustav moguće koristiti samo kada su uključeni sustavi upozorenja za nenamjerno prestrojavanje i prilagodljivi tempomat punog raspona, te da je ova funkcija dostupna samo na vozilima s automatskim mjenjačem.Automatska duga svjetla

Automatska duga svjetla su osmišljena radi postizanja optimalne vidljivosti noću za sve sudionike u prometu. Kamera smještena u blizini unutarnjeg retrovizora otkriva svjetla vozila koja vam dolaze u susret, prateći istovremeno osvijetljenost putem javne rasvjete. Ovaj sustav automatski prebacuje između dugih i kratkih svjetala, omogućavajući vozaču da se u cijelosti usredotoči na vožnju i tako povećava sigurnost i komfor vozača.
Upozorenje za nenamjerno prestrojavanje sa zakretanjem upravljača

Koristeći kameru za otkrivanje kolničkih crta, sustav upozorenja za nenamjerno prestrojavanje, koji je dio sustava Toyota Safety Sense, upozorava vozača zvučnim i svjetlosnim signalima ako vozilo počne izlaziti iz svog prometnog traka bez uključivanja pokazivača smjera. Funkcija zakretanja upravljača korigira putanju vozila u slučaju nenamjernog prestrojavanja.
Čitanje prometnih znakova

Čitanje prometnih znakova u sklopu Toyota Safety Sense prati prometne znakove na cesti ispred vas, prikazujući, na TFT zaslonu u boji, korisne informacije kao što su trenutačno ograničenje brzine ili ograničenja pretjecanja. Ovaj sustav isto tako upozorava vozača vizualnim i zvučnim signalima ako se ne pridržava prometnih znakova.