TOYOTA ФИНАНС

Provozali smo profinjeni Highlander hybrid sa 7 sjedala


Oduševljeni činjenicom da je Toyotin najveći SUV, Highlander, po prvi puta dostupan u Hrvatskoj napravili smo đir po centru Rijeke i okolnim kvartovima.

Izgledom i vanjštinom Highlander je vrhunski gradski SUV s čvrstoćom, snagom i trajnošću istinskog pogona na sve kotače. Dostupan je isključivo s pravim hibridnim pogonskim sklopom te je široke ruke kad je riječ o prostransti. Na raspolaganju ima 7 sjedala, udobnost, iznimna vozna svojstva i sigurnost, te izuzetno tih pogon na sve kotače i hibridni pogonski sklop snage 248 KS, koji pruža malu potrošnju goriva od svega 6,6 l/100 km i emisiju CO2 od samo 149 g/km. 

 



 Foto: Vedran Karuza

 


 Hibridni pogonski sklop četvrte generacije pruža Highlanderu vrlo mirno i snažno ubrzanje kadgod je potrebno. Dobro je znati da ima mogućnost vožnje stalnom brzinom do 125 km/h isključivo na električni pogon i sposobnost vuče prikolice težine do dvije tone. Taj dio nismo mogli testirati vožnjom u centru grada ali smo zato svjedočili najnovijem sustavu Toyota Safety Sense s dodatkom novih funkcija kao što je pomoć pri skretanju u raskrižju. 

 



Foto: Vedran Karuza 

 



Foto: Vedran Karuza  

 


 Unutarnji dizajn

U vozilu, unutrašnjost je oblikovana tako da nudi praktičnost, trajnost i prostranost koju očekujete od obiteljskog SUV-a sa 7 sjedala, dajući udobno, luksuzno okruženje za sve putnike.

Zahvaljujući izdašnom osovinskom razmaku od 2850 mm, Highlander Hybrid je uistinu vozilo za 7 sjedala – mogućnost klizanja drugog reda sjedala za 180 mm osigurava prostranost i lak pristup trećem redu sjedala za dvije odrasle osobe. 

 



veliki multimedijski zaslon
Izvor: https://www.novilist.hr

 


 Poklopac prtljažnika ima električni pogon, a uključuje se pomakom noge, što otvara pristup zapremini od 332 litre u izvedbi za 7 sjedala, uključujući 27 litre ispod podnice. Preklapanjem i drugog i trećeg reda sjedala, zapreminu prtljažnika je moguće značajno povećati, do maksimalnih 1.909 litara. 

 


Luksuzno okruženje za sve putnike
 Izvor: https://www.novilist.hr

 


 Sigurnost

Posebno smo oduševljeni paletom sustava Toyota Safety Sense koji se ugrađuje kao standardna opema u sve izvedbe. Sustav ima niz tehnologija aktivne sigurnosti usmjerene na sprečavanje ili ublažavanje sudara u velikom broju prometnih situacija.

Paket Toyota Safety Sense u Highlanderu uključuje sustav predsudarne zaštite (PCS) s otkrivanjem danju i noću te otkrivanjem biciklista danju, prilagodljivi tempomat punog raspona (ACC), s čitanjem prometnih znakova (RSA), održavanje vozila u prometnom traku (LTA), upozorenje za nenamjerno prestrojavanje (LDA), automatska duga svjetla (AHB) 

 



Foto: Vedran Karuza 

 


 Dinamika vožnje

✔ 4. generacija potpuno hibridnog pogonskog sklopa s pogonom na sve kotače AWD-i i sposobnošću vuče prikolice do dvije tone
✔ 248 KS i emisija CO2 od 149 g/km nudi najbolji omjer snage i emisije CO2 u segmentu
✔ AWD-i s dodatnim 121 Nm okretnog momenta sa stražnjeg elektromotora i do 1.300 Nm na stražnjim kotačima, pojačava performanse bez buke, vibracija, emisije CO2 ili dodatne potrošnje goriva
✔ Platforma TNGA-K osigurava okretnost, ali i udobnu i mirnu vožnju autocestom

Toyota Highlander dostupan je u ponudi sa 3 paketa opreme, uz početnu cijenu bogato opremljenog startnog paketa Elegant za 424.000 kn. 




Izvor: https://www.novilist.hr/